WhatsApp

Paslanmaz Çelik Parlatma Kılavuzu

Paslanmaz Çelik Parlatma Kılavuzu

  • 3847 Okuma
  • 06 Aralık 2021, 02:24

Paslanmaz çelik, otomotiv parçaları ve sistemleri, nakliye konteynırları, bina iç ve dış mekanları, cerrahi aletler, mutfak çatal bıçakları ve tencere takımları, ev aletleri, tıbbi implantlar, uçak bileşenleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli endüstriler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Dayanıklı ve estetik açıdan hoş paslanmaz çelik, korozyona, ısıya ve kimyasallara karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda son derece sağlam bir malzemedir, ancak zamanın etkilerine karşı dayanıklı değildir, bu da paslanmaz çeliğin parlatılmasını bakım için önemli bir faktör haline getirir.

PASLANMAZ ÇELİK PARLATMANIN FAYDALARI

Paslanmaz çelik, kendine özgü parlaklığıyla bilinmesine rağmen, yaşla birlikte parlaklığını kaybedebilir. Yine de paslanmaz çeliğin parlatılması sadece iyi görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda başka faydaları da vardır. Paslanmaz çeliğin parlatılmasının başlıca faydaları şunlardır:

  • Estetik : Parlatma, metalin yüzey kalitesini iyileştirir, paslanmaz çeliğin parlak görünmesini sağlamaya yardımcı olur ve cilalama ile birleştirildiğinde ayna benzeri yüzeylere yol açar.
  • Korozyonu azaltır : Parlatma, metalde paslanmaya neden olan yarıkların sayısını ve boyutunu azaltmaya yardımcı olur.
  • Kirleticileri giderir : Paslanmaz çeliğin parlatılması, bazı uygulamalar için istenmeyen, çıplak gözle görülmeseler bile yüzeydeki kirleticileri giderir.

Metalurjide, kristal yapılarının, kusurlarının ve süreksizliklerinin mikroskop altında daha iyi gözlemlenebilmesi için metaller genellikle parlatılır.

PASLANMAZ ÇELİK PARLATMA YÖNTEMLERİ

Paslanmaz çeliği cilalamanın birden çok yolu vardır ve en kolay yöntemle aşındırıcıları elle uygulamak yeterlidir. Bu aynı zamanda en verimsiz olma eğilimindedir ve özellikle bu yöntem geniş ölçekte kullanıldığında tutarsız kaliteye neden olabilir. Ek olarak, çelik zaten ezilmiş veya çizilmişse, işlem gerektirecektir, aksi takdirde metalin kusurlarını vurgulayacaktır. Kullanılan araç ve teknik türleri, nihai olarak, gerekli olan bitiş türüne bağlı olacaktır.

ENDÜSTRİYEL PASLANMAZ ÇELİK KAPLAMALAR

Paslanmaz çelik için profesyonel bir yüzey ararken doğru ekipman önemlidir. Sabit bir hızı koruması gerekirken, kullanılan aşındırıcı çeliği etkili bir şekilde cilalamak için belirli bir kabalıkta kalmasını gerektirir. Projenin türü ve kapsamı, ihtiyaç duyulan ekipmanın belirlenmesine de yardımcı olur. Bir matkap veya başka bir el tipi taşlama aleti daha küçük işler için yeterli olabilirken, daha büyük projeler için parlatma çarkı olan bir taşlama makinesi gerekebilir. Paslanmaz çeliğin gerçekten büyük ölçekli cilalanması için, süreci otomatikleştirmek için özel makineler gerekli olabilir. Aşağıdakiler cilalı paslanmaz çelik için yaygın olarak kullanılan yüzeylerdir:

Değirmen veya Mat Kaplama

Gösterişsiz bir bitiş, diğerlerinden daha az zaman, çaba ve masraf gerektirir. Daha pürüzsüz bir görünüm yaratmak için, freze cilaları normalde biraz eksik görünür, ancak daha çekici bir görünüm elde etmek için uzun bir proses için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılabilirler. Genellikle mutfak lavaboları veya tezgahlar gibi pratik uygulamalar için kullanılır. Mat bir bitiş elde etmek için. çelik, özel kalıplar veya silindirler aracılığıyla haddelenir.

Fırçalanmış Finish

Paslanmaz çeliğin fırçalanarak parlatılması, hassas paralel çizgilerden oluşan dekoratif desenler üretir. Paslanmaz çeliğin bilinen tipik yansıtıcı parlaklığı olmadan, metalin parlak iç mekan ışıklarına veya bol güneş ışığına maruz kalacağı alanlarda iyi çalışır. Genellikle mutfak aletleri için kullanılır, dezavantajı, çeliğin korozyona karşı direncinin azalmasını içerir, uygulamaya bağlı olarak paslanmaya karşı koruma tavsiye edilebilir. Fırçalanmış yüzeyler, çizgileri tek tip hale getirmek için yüksek dereceli bir aşındırıcı gerektirir.

ayna bitirmek

Son derece yansıtıcı bir yüzey, paslanmaz çeliğin en iyi bilinen görünümüne ulaşır. Kaynaklı metali gizlemek için harika çalışır ve temizliği kolaylaştırır. Aynalı bir yüzey elde etmek için paslanmaz çeliğin parlatılması, bir tekerlek veya en az 320 kumlu kayış gerektirir.

Parlak kaplama

Paslanmaz çeliğin parlak bir cilaya parlatılması, pasın birikebileceği yarıkları düzelttiği için korozyon direncini artıracaktır. Krom benzeri parlaklığı otomotiv parçaları için mükemmeldir ve yüzeyin yeterince hazırlanmasını gerektirir. Yüksek kaliteli bir cila bileşimi ve cilalama çarklı bir öğütücü kullanarak, cilalamadan sonra ayna benzeri bir parlaklık da elde edebilir.

PASLANMAZ ÇELİĞİ EVDE PARLATMA ADIMLARI

Paslanmaz çelik yüzeyleri parlatma yoluyla eski haline getirmek aslında oldukça basit bir işlemdir. Çatal bıçak takımlarını, aletlerini veya diğer paslanmaz çelik eşyalarını parlatmak isteyen kişiler için bu, birkaç yaygın ev eşyası ile basitçe yapılabilir.

Bu takip edilmesi kolay adımlar, paslanmaz çelik yüzeyleri ucuza yeniden üretebilir:

  1. Paslanmaz çeliği cilalamadan önce, ılık su, bulaşık deterjanı ve bir fırça veya süngerle iyice yıkayarak yüzeyin temiz olduğundan emin olun.
  2. Yüzeyi temizledikten sonra yüzeyi tatlı su ile durulayın ve havlu ile kurulayın.
  3. Parlatma ajanı olarak çalışmak için mikrofiber bir bez üzerine küçük bir damla veya iki zeytinyağı dökün ve cilalanacak tüm yüzey üzerine ince bir tabaka yayın.
  4. Yüzeyi parlatmak için orta derecede basınç uygulayın ve bezin yağlı kısmıyla küçük daireler çizin.
  5. Birkaç dakika sürecek olan öncekinden daha pürüzsüz olana kadar tüm yüzey üzerinde çalışın.
  6. Parlattıktan sonra, yüzeyin üzerinden bir kez daha geçmek için aynı basınç ve dairesel hareketle kuru, temiz bir bez alın.
  7. Sonuçlardan memnun olanlar için iş şimdi bitti, ancak henüz memnun olmayanlar için denenecek birkaç numara daha var.

Biraz un ve dirsek yağı kullanarak:

  1. Tüm paslanmaz çelik yüzeyi ince bir un tabakasıyla kaplayın (topak yok, sadece ince bir kat).
  2. Un tüm yüzeye uygulandıktan sonra kuru bir bezle parlatma işlemini tekrarlayın.
  3. Parlattıktan sonra fazla unu silin.
  4. Yüzey hala çok matsa veya metalde hala çizikler varsa, iş için bazı aletlerden yardım almanız gerekecektir.

Araçlarla ciddileşmek:

  1. Piyasada bulunan paslanmaz çelik cila ile birlikte elde taşınabilir bir güç tamponu kullanın.
  2. Biraz aşındırıcı olan bir ped seçin, tampona yapıştırın ve üreticinin talimatlarına göre pede uygulayın.
  3. Kenardan başlayarak ve küçük daireler çizerek yüzeyi parlatın.
  4. Bu işlem sırasında tamponun doğal olarak basınç uygulamasına izin verin.
  5. Çizikleri cilalamaya çalışıyorsanız, sadece çizikler değil tüm alan cilalanmalıdır, bu da düzgün bir yüzey elde edilmesini sağlayacaktır.
  6. Parlatma işlemi bittiğinde, tüm cilanın silindiğinden emin olmak için kuru ve temiz bir bez kullanın.

Bunun sonucu, parlak, ayna benzeri bir yüzey ve iyi yapılmış bir iş hissi olmalıdır.

UZİNOKS PASLANMAZ İLETİŞİM

Uzinoks Paslanmaz, standart #4 ciladan ayna cilalarına kadar tüm proje ihtiyaçlarınız için çeşitli cilalama seçenekleri sunar, benzersiz gereksinimlerinizle çalışabiliriz. Paslanmaz çelik cilalama hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek veya ürünlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen bugün bizimle iletişime geçin !

Paylaş

Teklif Formu